Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokratins värderingar brer ut sig

Annons
Socialdemokratins värderingar brer ut sig

Visst har det väl varit frustrerande för Göran Persson att leda en arbetarregering utan en representant från fabriksgolvet, skogen, gruvorna eller ett annat manuellt yrke!

Vad som ändå är det mest glädjande är att stödet för den socialdemokratiska ideologin för det "folkhem" vi vill att Sverige skall fortsätta att vara.

Ideologier måste ju ändå vara det som skall bära fram ett parti i samhällsarbetet. Att socialdemokratins värderingar har börjat anammas bland förståndiga akademiutbildade är ju till stor gagn både för partiet och landet i stort.

Kunskap och förståelse för andra människor är två viktiga faktorer när man är tillsatt för att leda en regering, ett landsting, och inte minst en kommuns känsliga frågor, som skola, vård och omsorg.

Orsaken till att de borgerliga partierna har så svårt att dra till sig duktiga akademiska ledarkrafter är nog den, att partierna upplevs som enfrågepartier. Moderaterna har sin skattesänkarpolitik, folkpartiet vill lägga beslag på skolan, centerpartiet försöker ju framstå som bärare av regionalpolitiken samt kds med sin etik och moralpolitik.

Har man inte en helhetsbild som går in i varandra, då hamnar man ute i öknen.

Carl Rönngren (s)

Mjällom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons