Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraternas skyltfönster

Annons
Socialdemokraternas skyltfönster

I landstingsfullmäktige nyligen som gick stod socialistmajoriteten tillsammans med knäsittarna, s-light sjukvårdsalliansen gemensamt upp och förespråkade höjda skatter som lösningen på vårdköproblemet i Västernorrland!

Stig Andersson, fd landstingsrådet och ledande socaldemokrat, utpekade Västra Götaland som socialdemokraternas skyltfönster.

Fakta är dock att högre skatt och mer personal gav mindre vård.

Människor ska ha rätt till vård inom rimlig tid men under 2001 har tyvärr mindre vård blivit tillgänglig. Trots att s-ledningen höjde skatten med 1,4 miljarder, fick hjälp av extra skatteinkomster på 558 miljoner och ökade personalen, har det producerats mindre vård i Västra Götaland under 2001. Det är tydligt att socialdemokraternas gamla vårdpolitik inte fungerar. Det är inte resurser som saknas utan idéer och vilja att förnya och utveckla vården så att människor får tillgång till den vård som de behöver. I Västra götaland tog socialdemokraterna över ledningen för ett år sedan!

Det är beklagligt att ett år med s-styre har inneburit mindre vård för människor. Detta trots att det finns ett stort behov av vård bland patienterna. I stället för långsiktiga och hållbara lösningar har s-ledningen försökt med separata kökortningssatsningar som minskat en del köer men förlängt andra.

Antalet operationer inom enskilda diagnoser har kanske ökat men vårdköerna består och är fortfarande långa och bland de längsta i landet.

Det är särskilt oroväckande att s misslyckas med att ge barn och ungdomar tillräckligt med vård. Eva Goes borde vara speciellt intresserad av att ta del av årsredovisningen som visar hur antalet vårddagar inom barn- och ungdomspsykiatrin har minskat med 23,8 procent trots att väntetiden för ett möte med läkare kan var två år.

Moderaterna vill införa en vårdgaranti så människor får rätt till vård och behandling inom tre månader. När man betalar en hög regionskatt i Västra Götaland ska man inte behöva lämna regionen för att få vård. Trots det kan vi se hur ca trehundra patienter åkt till bland annat Stockholm för att få vård i stället för att vänta i vårdköer.

Så var det med det socialdemokratiska skyltfönstret!

Alternativet för att få en god vård är en moderatledd majoritet i landstinget. Det finns enligt socialdemokraterna i landstingsfullmäktige inget annat alternativ och den åsikten delar jag till 100 procent.

JG Christer Andersson (m)

Landstingsfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons