Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna ljög till sig makten - hot mot demokratin

/
  • Mammografi var en av många som försvann från Sollefteå sjukhus, skriver skribenten.

Annons

Socialdemokraterna i Västernorrlands landstingsledning är ett allvarligt hot mot demokratin. De demonstrerar maktens arrogans på ett sätt som redan har ställt till med allvarliga skador.

Med partipiskan i högsta hugg har man tvingat fram ett sparprogram som är så inkompetent att det redan resulterat i ett kraftigt ökat underskott för landstinget – trots skattehöjning och extrapengar från staten. Men det är inte det mest allvarliga – misstag kan alla göra.

Värre är att man beslutsamt och energiskt har splittrat partiet i Västernorrland och kraftfullt kört över både medborgare och medarbetare. Detta i det Röda Ådalen som i många årtionden varit en kraftkälla för socialdemokratin i hela landet. Men det är inte heller det värsta.

■■ För fler insändare, klicka här.

Före valet lovade bland andra regionrådet Erik Lövgren (S) att länet också i fortsättningen skulle ha tre akutsjukhus. Men redan då hade man bestämt sig för den nedmontering av Sollefteå sjukhus – bort med BB, akut gynekologi, akut kirurgi, akut ortopedi, smärtkliniken, rehabiliteringsavdelningen, onkologi, öron/näsa/hals, habiliteringen, ortopedteknisk avdelning, en kraftig reduktion av ögonmottagningen, vårdplatserna bort inom psykiatrin – som man sedan brutalt genomförde, trots protester från både personalen och befolkningen.

Man ljög sig alltså till den politiska makten. Detta förakt för både moral och demokratiska grundprinciper förstör effektivt det som är själva grunden för vår demokrati – folkets förtroende för dem som gjorde anspråk på att bli förtroendevalda.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Gammal gråsosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons