Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Social kompetens

Annons
Social kompetens

Att vara optimist går ju bra om oavlönad anställningstid drabbar andra och inte mig.

Att till vilket pris som helst låta företag etablera sig i en kommun som är i behov av arbetstillfällen kommer jag aldrig att stödja, för det drabbar dom som mest behöver en trygg inkomst.

Vi måste se till att ställa krav på social kompetens på dom företag som vill etablera sig i vår kommun. Företag som har en ledning som likt ProffComs ledning har brister i social kompetens, kommer bara att leda till att kommunen får ökade socialbidragsutgifter. För även om man jobbar åt ProffCom och är optimist så krävs det en inkomst för att försörja sig.

Det finns även timanställningar inom offentlig sektor, men jag har aldrig hört talas om att någon har blivit så illa behandlade av sin arbetsgivare som dom på ProffCom.

Proffice ett namnlikt företag eller det kanske är huvudägarna till ProffCom, jag vet inte hur det förhåller sig. Dom är under utredning för brott mot varselreglerna, Man följer inte dom regler som är avtalade vid uppsägning. Misstanken finns att dom hellre betalar böter som (bara) är 2000 kronor i månaden per anställd och uppsägningstid, än att betala lön under uppsägningstiden. Detta tyder på stora brister i social kompetens i ledningen för ett namnlikt företag. Det kanske är dags att arbetsförmedlingen är mera observant på vilka företag man skickar arbetslösa till.

Avslutningsvis är jag väldigt frågande till hur företag och borgarpropagandan kan göra gällade att arbetsrätten måste förändras för det är så svårt att anställa och säga upp anställda i Sverige. Kan dom inte tyda LAS eller vet dom inte hur man kan kringgå den? För ser man på ovanstående företags hantering i frågan så kan det inte vara något problem. Det är bara att undvika att anställa ledningspersoner med empati och social kompetens.

Lennart Önblad

Metallsosse och LO-aktiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons