Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta upp att leka storsvenskar

Annons
Sluta upp att leka storsvenskar

När socialdemokratin tog sina första stapplande steg i slutet av 1800-talet var bland annat ett stridsrop "inte en soldat, inte en krona till försvaret".

Sverige var ett u-land på den tiden. Allmogen ville inte tillbaka till krigens 1600-tal med Gustav den andre Adolf, eller Karl den tolftes 1700-tal. Vårt parti och våra statsministrar från Branting till Olof Palme har ju värnat om att Sverige inte ska stödja något land som gör övergrepp mot andra raser och kulturer. Nu verkar det som om vikingablodet har kommit i svallning igen hos Persson och Lindh. All hjälp till USA. All solidaritet med våra bröder och systrar i Afghanistan och Palestina, för att nämna några, döljs under en falsk flagg, att dessa länder kommer att förgöra oss om vi inte bombar dem sönder och samman.

Det går bra att sitta vid dukade matbord på Nobelfesten, när bomberna regna över barn och gamla i Afghanistan. Hur kan man ge sitt stöd som är så brutalt? Nog är det på tiden att Persson och regeringen börja sluta att leka storsvenskar och börja hålla sig hemma och lätta på bördan för alla fattiga och uteliggare, vårdpersonalen som går på knäna, ensamstående med barn som inte får ekonomin att går runt.

Självklara saker som har varit socialdemokratins ledmotiv från begynnelsen.

Carl Rönngren (s)

Mjällom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons