Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta med propagandan

Annons
Sluta med propagandan

Jag är en 31-årig kanadensare som nu bor i Sverige. Jag kommer från en välbärgad nation och jag är inte flykting. Kanadensare bråkar och dödar inte varandra över familjegräl och religiösa frågor. Vi har två officiella språk och vi lever i harmoni med varandra.

Jag arbetar hårt med min utbildning och jag älskar min flickvän och det var för hennes skull som jag flyttade hit. Jag flyttade hit så att hon skulle slippa uppleva kulturchocken som jag har gått igenom. Jag hade ett val och valde att komma hit.

Mitt enda klagomål är att, sedan jag kom hit, har jag blivit bombarderad med propaganda om hur jag inte ska stjäla, döda och missbruka mina rättigheter som medlem i detta samhälle. Jag studerar svenska just nu och majoriteten av kursmaterialet är propagandaverktyg som talar om vilken tur jag har som får bo här. Jag avskyr verkligen denna propaganda eftersom jag kommer från en nation som var framröstad som den med den bästa levnadsstandarden fyra år i rad av FN. Mitt modersmål är engelska med nära en miljard människor som talar det. Det är betraktat som världsspråk.

Jag är en omtänksam, medkännande och vänlig person. Jag kommer att bli pappa nästa år och kommer att ge det bästa av mig själv till mitt barn. Jag kommer inte att påtvinga honom mina idéer eller tvinga honom att göra saker han inte vill. Det är så vi fungerar i mitt land och jag är stolt över det. Jag tycker om Sverige och - ja, detta är också ett mycket vackert land.

Så, jag vill vänligen be staten att sluta köra ner propaganda i halsen på invandrare från västländer. Vi västlänningar är inte flyktingar och vi behöver inte hela tiden bli påminda om hur lyckligt lottade vi är. Vi vet precis hur lyckligt lottade vi är.

För hundra år sedan flyttade ungefär en miljon svenskar till Nordamerika för att börja nya liv och de var välkomna och efterlängtade. Dagens värld är en öppen plats, på gott och ont. Inte alla invandrare kommer från länder med minnen av rädsla, sjukdomar och hemskheter.

Frågan om invandrare från västvärlden behöver tas upp, då framtiden ser annorlunda ut.

Om jag har förolämpat någon ber jag om verkligen ursäkt och hoppas att vi alla ska bli lyckliga i våra nya liv här i Sverige.

Kevin Picco

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons