Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skym inte utsikten i Häggdånger

Annons
Skym inte utsikten i Häggdånger

För några månader sen flyttade jag till Häggdånger. Avgörande skäl var den fina miljön och att det finns en rad intresseföreningar i socknen, som arbetar mycket aktivt och målmedvetet för att göra bygden trivsam och attraktiv för invånarna, med yttersta syfte att dra nya boende och nya verksamheter till kommundelen. Inte minst inom "besöksnäringen" finns goda utvecklingsmöjligheter.

Som så många andra går jag dagligen längs Hovsvägen - för det mesta med min hund och gärna tillsammans med mina gäster. Ofta stannar jag till nedanför kyrkan och beundrar utsikten - den vita kyrkan "mitt i byn", Kyrksjön, bebyggelsen runt omkring och det böljande jordbrukslandskapet. Detta är äkta svensk kulturbygd! Otaliga är de turistbilder och vykort som tagits just från vägen.

Det enda som hittills stört utsikten är de sopkärl, som är uppställda mitt i blickfånget mot kyrkan.

Men nu kommer nästa störning!

För närvarande pågår arbetet med nergrävning av elkablar i marken. Snart ska elstolpar och luftledningar vara borta. Det är naturligtvis bra och Hemab gör ett mycket prydligt jobb.

Men mitt i vyn mot kyrkan och landskapet kommer en "kopplingsstation" att byggas bara några meter från Hovsvägen. Den blir 10-12 kvadratmeter stor och mer än två meter hög. Den kommer att dominera utsikten totalt!

Men dessbättre är det mycket lätt att lösa problemet. Om kopplingsstationen flyttas bara ett par-tre tiotal meter neråt vägen kommer den inte att skymma utsikten! Den kan till och med läggas bakom en skyddande trädridå i anslutning till en byggnad Telia har där.

Eller också flyttas stationen lika långt åt andra hållet och ställs i anslutning till sopbehållarna. Sen byggs allt in med ett snyggt plank till en trevlig miljöstation - precis så som det uppenbarligen går att göra inne i stan. Då löser man två problem!

Hemab arbetar med miljöfrågor. Glöm inte den visuella miljön!

Gunnar Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons