Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrytbyggen drabbar pensionärer

Annons

E För en tid sedan kunde vi läsa i ÖA om planerna på ett hälsohotell för 200 miljoner kronor vid Bäckfjärden med byggstart i början av 2003. Det betonas att finansieringen inte kommer att medföra några problem.
Detta förvånar oss i SPI (Sveriges Pensionärers Intresseparti) med tanke på Ö-viks kommuns dåliga ekonomi och benägenhet att göra felkalkyleringar.

De senaste exemplen på detta är fördyringen av flytten från Tvillingsta och att kommunen satt nytt rekord i kostnadsöverskridande när det gäller flyttandet av socialförvaltningen.
Vad beträffar det nya hälsohotellet kommer visserligen pengar att sökas från EU och från Norrlandsfonden. Men, hur mycket måste kommunen bidra med? Vi har anledning att oroa oss eftersom kommunen inte ens tycks ha råd med det nödvändigaste som sjukvård och pensionärsservice. När det gäller skrytbyggen och dylikt - då finns det pengar.
Det skall bli intressant att i juni få ta del av den färdiga finansieringslösningen. Blir den en obehaglig överraskning för Ö-viks pensionärer?
STYRELSEN FÖR SPI, Ö-VIK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons