Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan vilar på kristen grund

Annons
Skolan vilar på kristen grund

Kristendomen spelar en allt för dominerande roll i undervisningen vid Nordingråskolan. Hur kan man vara så grym mot försvarslösa nolltänkande skolungdomar? Tänk om de skadas för livet?

Mycket skall man läsa och höra som är förunderligt, men detta slår rekord i den allmänna skoldebatten. Ett föräldrapar som försöker att kullkasta vår västerländska och svenska kristna kultur.

Hela vår svenska skola vilar på en kristen grund. Sveriges grundlag är uppbyggd på tio Guds bud. Man måste sjunga en psalm varje månad och julevangeliet lästes vid juletid. Skolavslutningen hölls i kyrkan.

För oss lite äldre är det här inget nytt, så har det alltid varit. Skulle vi på något sätt blivit sämre människor av den anledningen? Aldrig, utan tvärtom. Vi fick med något från vår skola som vi hade som ett rättesnöre under livets olika prövningar. Kanske kan Nording-råskolan vara en förebild för en del andra skolor med stora problem?

Jag tror slutligen att Skolverket kommer att fatta ett beslut som är klokt och i linje med vad jag här ovan ville få sagt. Accepterar man inte detta beslut finns det kanske en möjlighet att flytta till en plats eller land som har en bättre skola än i Nordingrå.

Mark. 10:14

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons