Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola eller inte skola i Skärvsta

Annons
Skola eller inte skola i Skärvsta

Då var det alltså dags igen, denna likt Hälge ständigt återkommande fars i dagstidningen. Ska vi få behålla vår skola eller inte?

Trots att BKU-nämnden fattat beslut att det skall finnas en skola i Skärvstaområdet till minst år 2006 så står vi inför faktum, skolans vara eller icke vara.

Skärvsta skola har som enda skola i Sollefteå kommun ett ökande elevunderlag, trots ett milt sagt bristande fastighetsunderhåll under de senaste 30 åren.

Skolan har för små och för få utrymmen så som klassrum, biytor, arbetsrum, personalutrymmen. Skolan har en icke ändamålsenlig matbespisning som är tungarbetad och med för få avställningsytor. Skolan saknar egen gymnastiksal samt slöjdsal.Skolan har även ett underdimensionerat ventilationssystem.

Trots detta har ett stort antal familjer valt att bosätta sig i området, och med gott samvete valt Skärvstaskolan för sina barn. Skolan bidrar till en gemytlig stämning med sin charmiga miljö och underbara personal.

Barnen stormtrivs, familjerna mår bra, fastigheterna i området är attraktiva, men bryr sig politikerna om det?

Skärvsta-skolan fick för en tid sedan ett antal förslag från fastighetskontoret om en eventuell ny skola i området. Skolrådet samlades och enades om att av de förslag som lämnats fanns endast ett som var godtagbart, nämligen Dagcenter på Ärtriksvägen.

Nu kommer "kovändningen". Nu talas det om att splittra skolan, splittra klasser, skingra kamrater och syskon och skicka elever till Öhn, Vallaskolan, Nipanskolan eller Lillänget. I den mån nu Lillänget kan ta emot några elever på grund av stora underhållsarbeten.

Vilken syn får barnen på oss vuxna när vi handlar på detta sätt?

Vilka konsekvenser får det för våra barngrupper som varit sammansvetsade sedan dagis? Det talas vidare om en kostnad för en ny skola i området på cirka 4,5 miljoner kronor. Vad ingår i denna beräkning?

Nytt avlopp som måste åtgärdas oavsett verksamhet i lokalen eller inkoppling av fjärrvärme som sedan tidigare är planerat.Ombyggnad av redan befintlig ventilation?

Behöver skolan hela ytan eller kan vissa delar användas till annan verksamhet?

Hur mycket är 4,5 miljoner kronor på sikt i investering för våra barn.Ska våra barn få lida för tidigare felplacerade investeringar?

Ge våra beslutsfattare ett riktigt och korrekt uträknat underlag innan sådana viktiga beslut fattas.

Börje Jonsson

Orolig förälder med trygga barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons