Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesänkningar eller gemensam välfärd?

/

Nu är måttet mer än rågat! Det här landet styrs av en moderatledd regering som i sin senaste budget förslår ytterligare skattesänkningar till de som redan har på bekostnad av våra gemensamma tillgångar.

Annons

Fredrik Reinfeldt försöker köpa röster till nästa val genom att ge dem med arbete några hundralappar till i plånboken samtidigt som det kommer larmrapporter om stora problem i sjukvården, sjunkande resultat i skolan och trasiga järnvägsspår.

Konsekvent under sin tid vid makten har den borgerliga regeringen tagit av våra gemensamma tillgångar och fördelat dessa på ett mycket osolidariskt sätt.

Det sker exempelvis genom Rut-avdrag där vår skatt ska betala städhjälp eller läxläsning till folk som redan har råd att betala för sig, det sker genom skattesänkningar på lönen som ger mest till de med höga inkomster eller det sker genom att skära ner på stödet till de som är sjuka eller arbetslösa.

Listan kan göras lång över satsningar som vår nuvarande regering gjort som gynnar de med en redan välfylld plånbok. Det är dags att sätta stopp för politiken där man ska tänka på sig själv på bekostnad av andra och vårt gemensamma.

Det är lätt att se att summan på lönekontot blir större varje månad, men desto svårare att se att det kostar på vårt gemensamma konto där vi tillsammans äger saker som sjukvård, järnvägar och omsorgen om de äldre.

Vänsterpartiet står fast vid en solidarisk politik där vi tillsammans betalar skatt efter förmåga och tar del av välfärden efter behov, oavsett hur stor plånboken är.

Martin Neldén

Ordförande Vänsterpartiet Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons