Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa opinion mot USA:s världsdiktatur

Annons

E Det har nu gått drygt ett år sedan Al Aqsa-intifadan bröt ut i Palestina. Under en 50-årsperiod har den israeliska staten helt åsidosatt mänskliga rättigheter, stulit land som rätteligen tillhör det palestinska folket och stramat åt Palestinas förbindelser med omvärlden.

De flesta i Sverige är medvetna om händelseutvecklingen i Mellanöstern. Efter terrorattackerna i USA har världsimperialismen ännu en gång visat sitt fula tryne. Det verkar som om terroristattackerna låg rätt i tiden, helt plötsligt har USA och NATO många anledningar att plocka bort motsträviga makthavare.

Jag tar avstånd ifrån terrorism. Tro inget annat. Jag försvarar heller inte den talibanregering som störtats. Frågan jag vill väcka är medlen som NATO med USA i spetsen använder sig av. Ska man få göra som man vill? USA ger blanka f-n i internationella lagar. Efter terrorattackerna slöt ett enigt säkerhetsråd upp bakom USA:s hämndbegär. Vad skulle rådet annars göra? Det är inte lätt att ställa sig emot en så stor makt som USA.

Vad som egentligen bör göras är att sparka igång en rörelse i FN. Men inte det FN som det ser ut idag, utan en organisation med stöd av majoriteten av världens länder. Inte som idag, då FN i mina ögon, är en täckmantel för ett beskyddande av världskapitalismen. Vad vi i framtiden kommer att se är ett ännu girigare USA som inte kommer att kunna stoppas av någonting. En sådan samhällsutveckling vill inte jag uppleva. Jag tror inte heller att jag är ensam. Det är dags att säga ifrån! Det är dags att skapa en opinion mot USA´s världsdiktatur!

Leve den proletära internationalismen. Leve Palestina!

ROBERT,
KOMMUNIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons