Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skammens rodnad över svensk media

Om mediedrev får avgöra vem som får en ministerpost, bor vi inte längre i ett demokratiskt land. En arbetsmarknadsminister som Elisabeth Svantesson är precis vad Sverige behöver.

Annons

Alarmsignalerna ljuder allt högre över medias fräckhet och okunskap om de mänskliga rättigheter som gäller i vårt land.

Journalisternas absoluta lågvattenmärke har passerats i debatten runt vår nya arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson.

Religions-, yttrande- och tankefrihet har åsidosatts för en fundamentalism som saknar motstycke i Europa. Den synliggör de svenska journalisternas mobbning mot den kristendomsbas varpå hela vårt kulturarv vilar. Alla, oavsett ministerpost eller inte, har i Sverige rätt att tycka något annat än den för tillfället gällande normen. Det stavas demokrati.

Om mediedrev får avgöra vem som får en ministerpost, bor vi inte längre i ett demokratiskt land.

Våra svenska kyrkor, fria och statliga, går under samma bekännelse: "Vi tror på Gud Fader, Jesus Kristus och den Helige Ande" (förkortad form).

Valet av kyrka är en privatsak oavsett vilken yrkeskategori man företräder. Allas vår rättighet.

Diskutera djurskydd kan man i Sverige, men när det gäller de minstas rättighet och problematiken som följer med aborter visas en oerhörd svaghet i debatten.

En fräsch, kompetent och kvalificerad arbetsmarknadsminister, en sådan som Elisabeth Svantesson, är precis vad Sverige behöver.

Ellen Aronson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons