Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska man stå ut med att bli rånad lite då och då?

/

Jag såg på tv hur tjuvar kan länsa bankomater på pengar. De stoppar in en plåtlist i bankomaten som hindrar pengarna från att komma ut.

Annons

Jag såg på tv hur tjuvar kan länsa bankomater på pengar. De stoppar in en plåtlist i bankomaten som hindrar pengarna från att komma ut. Då man gått in på banken och klagat kan bedragaren lätt få ut pengarna genom att ta bort plåtlisten.

Men vad polisen i tv inte kunde upplysa om var att man inte ska gå in, utan vänta vid automaten, till sist går pengarna tillbaka till banken. Man kan även trycka på "avbryt" då det är något knas i bankomaten. Är det svårt att upplysa om det?

En annan säkerhet vore om det fanns en skärm framför bankomaten som man kunde gå in bakom, så skulle ingen lång person bakom ens rygg kunna se.

Polisen sa också att även om det numera finns kameror vid bankomaten så är det svårt att identifiera bedragarna om de är från utlandet. Men bilderna kan väl polisen ändå sprida ut internationellt över hela världen, någon polis i det landet borde väl känna igen dem, om inte annat allmänheten?

Dessa enkla saker borde väl gå att fixa, eller är det legalt att vi blir lite rånad då och då?

Nils-Åke Eklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons