Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklart ska man vara medlem

Annons
Självklart ska man vara medlem

Bertil Forsmark funderar på insändarsidan vem som har möjlighet att få politiska förtroendeuppdrag inom socialdemokraterna i Strömsunds arbetarekommun.

Självklart ska man vara medlem i socialdemokraterna för att kunna väljas till olika förtroendeuppdrag, oavsett storlek.

I Strömsunds arbetarekommun har vi också varje år ett antal offentliga möten där vi bjuder in medlemmar och sympatisörer. På dessa möten är varje person som är intresserad att delta välkommen att lyssna och debattera, oavsett medlemskap eller ej.

Om Bertils funderingar grundar sig på diskussionen som varit, om vem som kan företräda LO i arbetarekommunens valplanering, är medlemskapet i partiet en självklarhet.

LO och socialdemokraterna har under 1900-talet varit den fackliga och politiska kraft som byggt upp Sverige från ett av Europas fattigare länder, till en nation i välstånd och välfärd. Välfärdsbygget är ändå långt ifrån över.

Samhället utvecklas och förändras, politiken måste ständigt utvärderas och omformuleras utifrån vår socialdemokratiska ideologi.

Så var det under Per-Albins tid, så var det under Olof Palmes tid och även nu för Göran Persson, hela tiden i samarbete med LO och den övriga arbetarrörelsen.

Lars Andreasson

Ordförande Strömsunds arbetarekommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons