Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sitter KD på två stolar?

Annons

Partiledaren för KD Göran Hägglund gjorde ett utspel i årets Almedalsvecka som borde ha fått lokala företrädare att "fatta pennan". Men i det lägret har tystnaden varit total. Ett parti som riskerar att åka ur riksdagen vid nästa val, borde ta alla tillfällen att ge sin partiledare sitt stöd i den offentliga debatten.

Förslaget som i korthet handlade om en höjning av maxtaxan för att kunna minska gruppstorleken i förskolan med ett barn, borde ha fallit i "god jord", särskilt i vår kommun, där man har placerat ett-åringar i barngrupper på 26 barn. Mycket viktig information har saknats. Det borde ha legat i KD-politikernas intresse att delge den till potentiella väljare.

Den fråga som många småbarnsföräldrar ställer sig är, vilka höjningar av maxtaxan det skulle bli och hur kommer det att påverka vår privatekonomi. Svaret är att höjningen för första barnet blir 100 kronor, 67 kronor för andra barnet och 33 kronor för tredje barnen. En marginell höjning av maxtaxan som de flesta familjer har råd med. Höjningen gäller dock endast de hushåll som har en inkomst på sammanlagt 42 000 kronor månaden.

Kan det vara så att lokala politiker har valt att "lägga locket på" i den här frågan, därför att kommunerna måste bidra med pengar för att förslaget skall kunna finansieras? Det är med andra ord inte politiskt korrekt för KD:s lokala företrädare att i dagsläget med den ekonomiska situation som Ö-viks kommun har försatt sig i, stödja det här förslaget.

För varje krona som föräldrarna betalar i höjd maxtaxa bidrar kommunerna med en krona och staten med två. Tillsammans ger detta 1.4 miljarder för att minska småbarnsgrupperna.

En trogen KD-are i alla lägen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons