Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sickans kompis?

Annons

E Sickan i Jönsson-ligan har en kompis. Han heter Björn. Också han smider det mest fantastiska planer. Inte sällan blir det pannkaka av allting. Sickans kompis han kan han.
För en tid sen försökte han sälja vårt telebolag till Norge. Pannkaka och kalabalik blev det av det. Så han lurade på småspararna bolaget istället. 85 kronor in per aktie- och vips försvann hälften. Riktigt smart Björn-grej.
Sen kom ligan på att försvaret kunde rumphuggas. Käckt åkte Björn ut och lovade kommunpolitikerna nya ersättningsjobb. Som gammal fackpamp vet han hur man tar folk. Blåsta blev de godtrogna lokalpolitiker som applåderat förändringarna.

Och nu är det dags för kärnkraftsmotståndarna. Vips ser ett avtal dagens ljus. Men det vore inte en Björn-grej om inte uppgörelsen om kärnkraften har bestämt att ingenting egentligen är bestämt. Avvecklingen kan ju framskjutas i obestämd tid.
Fast en riktig blåsning finns ju med. Vi konsumenter skall tvingas att via elräkningarna betala diverse experiment med alternativa energiformer. Via el-bolagen visserligen, det skall ju helst inte märkas vem som ligger bakom tokerierna.
Och den riktiga dunderblåsningen väntar runt hörnet. För Björn tycker att våra fjäll och skärgårdar skall fyllas med tusentals vindkraftverk. Eftersom de inte på något sätt kan motiveras i normala ekonomiska termer, så kommer de att få bekostas av oss konsumenter som ett osynligt men kännbart extra påslag på el-räkningarna.
På köpet får vi förstörda naturvärden, ett stört djurliv och rasande fastighetsvärden. Plus förstås mindre pengar till vård, skola och omsorg.
Han kan han, Björn Rosengren i Persson-ligan.
JARL STRÖMBÄCK
(FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons