Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt stopp för vansinnessatsningen

Annons

Det är på tiden att göra kommunen ansvarig för att sätta stopp för den vansinnessatsning som en nybyggnad av Paradiskullens hoppbackar skulle innebära.
Vi kan naturligtvis inte kräva att backhopparna själva skall säga nej till en flyttning av anläggningarna för 60 miljoner kronor eller mera.
Vad vi skattebetalare däremot skall kräva av kommunledningen är att den skall utlova att om Friska Viljor med laglig rätt pressar fram en flyttning av den anläggning som föreningen för några år sedan fått av kommunen så kommer kommunen ej att betala en enda krona till föreningen för all framtid för drift och underhåll. Eftersom detta kommer att kosta upp emot en halv miljon kronor per år så är det uppenbart att ingen backhoppning kan komma att bedrivas utan stöd från samhället.
Hoppbacken skulle då stå som ett gigantiskt monument över backhopparnas oförmåga att inse fakta tills den dag då den är så förfallen att kommunen tvingas riva den till en kostnad av ett antal miljoner kronor av skattebetalarnas pengar.
Kommunens bör i stället förhandla med Friska Viljor om ett generöst bidrag på exempelvis 10 000 kr per år och aktiv backhoppare för att backhoppning skall kunna bedrivas på annan ort.

Kostnaden för att infria ett sådant löfte i evinnerliga tider skulle inte uppgå till mer än cirka 10 miljoner kronor för de 60 hoppare som uppges hoppa i stora backen i dag. I framtiden kommer den siffran troligen att minska.
Klimatförändringen med varmare vintrar som de flesta experter är överens om, även om de grälar om orsaken, är också en viktig faktor när man skall bedöma vettigheten av en ny storsatsning på hoppbacke i Örnsköldsvik. När man ett par gånger dagligen passerar förbi rondellen ser man ju med egna ögon att det är få dagar per år som det ligger snö i backen samt att det hoppas ytterst sällan i den.
Sammanfattningsvis kräver vi skattebetalare att kommunens ledning agerar så att vansinnesflyttningen av hoppbacken ej blir av.

HANS RÖNNBÄCK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons