Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt patienten i fokus och ompröva beslutet!

Enligt uppgift från landstinget så görs inga besparingar på åtgärden att flytta operationerna. De enda som kommer att expandera är de verksamheter som sköter transporterna inom länet!

Annons

Svar på ”Man kan ha bra akutvård trots avstånd” på Allehanda.se 6/11. Det är säkert riktigt som insändaren säger att det blir bra akutvård trots avstånd. Men att ha bra akut på nära håll är bättre.

Om man råkar ut för en olycka med exempelvis sprucken mjälte så är det inte säkert att det går att rädda livet efter transporten till Sundsvall/Ö-vik. Komplikationer vid en förlossning? Vad händer om det inte finns kirurger som kan gripa in? Att bo på patienthotell är en kostnad i sig och om man dessutom har resekostnader och bara har låg pensionen då har man inte råd med ytterligare kostnader.

På Akutgruppens möte på Bollsta Folkets Hus hukade sig inte en politiskt vald ledamot, utan steg upp och berättade om hur beslutet angående Sollefteå sjukhus gått till

* de hade blivit helt förda bakom ljuset av den som föredrog ärendet.

* den föredragande hade uppgett fel antal operationer för bröst och colon.

* att det fanns bättre resurser att bedöma tumörer i Sundsvall med mera.

Dessa uppgifter visade sig vara helt felaktig och då förstår man ju hur det går till att få igenom alla horribla beslut!

Det är inte de folkvaldas fel när föredragande mörkar fakta för att få igenom sina beslut. Men det gäller också att var påläst innan sammanträden för att kunna bemöta och upptäcka felaktigheter som föredras.

Akutgruppen redovisade, vid mötet på Bollsta Folkets hus, antal operation vid Sollefteå Sjukhus till 3 000 varav bukoperationer cirka 800 varav 199 akuta. Detta kan knappast räknas som att kirurgerna gör operationer då och då som insändaren antyder?

De skickliga kirurger vi har på Sollefteå sjukhus kommer vi inte få behålla i länet och hur blir det då med det ökade tryck som blir på Sundsvall/Ö-viks sjukhus?

Enligt uppgift från landstinget så görs inga besparingar på åtgärden att flytta operationerna. De enda som kommer att expandera är de verksamheter som sköter transporterna inom länet! Sätt patienten i fokus och ompröva beslutet!

Ragnhild

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons