Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säpo skyddar SD?

Det är en sak att man skyddar sina objekt, och att man ser till att de är i säkerhet, men ingår det verkligen att Säpo också ska anmäla eventuella överträdelser och brott som begås mot skyddsobjekten?

Annons

Det är inte alls så att jag inte förstår att de som arbetar i partitoppen för SD behöver skydd. Det är närmast en självklarhet. Har man så extrema, tydliga främlingsfientliga och invandrarfientliga åsikter, behöver man skydd.

Det som förvånade var att Säpo ingrep på det sätt man gjorde. Det är en sak att man skyddar sina objekt, och att man ser till att de är i säkerhet, men ingår det verkligen att Säpo också ska anmäla eventuella överträdelser och brott som begås mot skyddsobjekten? Eller kanske är det så att det ingår i det dagliga arbetet att anmäla alla eventuella diskrimineringsbrott man ser och påträffar, mot vem de än är riktade?

Hela scenariot kändes som att nu har mobbarna mobbats, och då ska rättvisa utkrävas.

Det var bara det att den lag man åberopade gäller inte för SD-politiker. Den gäller inte för några politiker alls, såvida man inte blivit utsatt för något som går att relatera till någon av diskrimineringsgrunderna i lagen. Men dessa hade Säpo ingen koll på.

Eller, med andra ord: Landets säkerhetspolis vet inte vilka diskrimineringsgrunderna är!

Men media hjälper också till att förvrida bilden. Det är inte SD som är utsatta, det är de SD ger sig på. Senast jämställde man nästan att få en tårta i ansiktet med terrorism. Det är självklart så att det inte är acceptabelt att slänga en tårta i ansiktet på någon, men se det för vad det är. Gör det inte till något annat. Plötsligt är tårtan inte längre en tårta utan en bomb. Plötsligt blev det som var menat som en skämtsam provokation en terroristhandling.

Säpos agerande sänder i alla fall väldigt tydliga signaler om vilken politik och vilka politiker man sympatiserar med. Fast man har väl alltid vetat att de varit långt ute på högerkanten. Däremot trodde man att landets säkerhetspolis hade bättre kunskap om de lagar som gäller, särskilt de som gäller diskriminering, eftersom det ytterst handlar om landets säkerhet.

Jan Peder Forsberg

Kultur och Integrationsarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons