Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällets hårda klimat

Någon skulle väl kunna uppfinna sätt att fånga in till exempel bankrånare genom att ett nät faller över dem när de rusar ut genom banken.

Annons

Kontanthantering på bussar är nu borta. Det är inget att förvåna sig över när rånrisken är överhängande. Chauffören är oftast ensam och ska kunna hantera olika situationer med passagerare. Det kan väl ända vara en trygghet att det inte finns pengar att råna, hur man än resonerar.

Man skulle väl kunna ha detta system lite överallt, även i småbutiker som rånarna nu ger sig på när kontanthanteringen nästan upphört i de större butikerna. Någon skulle väl kunna uppfinna sätt att fånga in till exempel bankrånare genom att ett nät faller över dem när de rusar ut genom banken. Värdetransportbilar borde transportera i tvättbilar och andra firmamärkesbilar för att rånare inte säkert ska veta från gång till annan var pengarna är.

Vi ser hur det gick med helikopterrånet i Västberga, de sitter väl inne på max tio år, sedan när de kommer ut kan de gotta sig med de pengarna resten av livet. Uppfinnare, här har ni uppslag för att minska rånrisken tills tjuven totalt ger upp.

Nils-Åke Eklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons