Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till vargarna

Annons
Säg nej till vargarna

När vargen tar på sig fårakläderna är inte dess syfte att socialisera med fåren.

Vad kan moderaternas syfte vara när de försöker verka för arbetarklassen och för minoritetsgrupper?

Moderaterna pratar till exempel om Hemab och den nu berömda reversen på ett intressant sätt som kanske får några att tro att något är fel i sammanhanget och att de på något mystiskt sätt skulle vara på medborgarnas sida.

Första frågan är om Hemab betalar ränta till kommunen, var hamnar dessa pengar? Inte i någon bottenlös brunn utan i verksamheten. Det behövs pengar för att utbilda våra barn, för att ta hand om våra gamlingar, för att reparera vägar, etc, etc. Var skall dessa pengar komma ifrån? Har moderaterna hittat frön till något penningträd?

Vattentaxahöjning skulle för herr Bolander vara en dold skattehöjning. Ja, om man som herr Bolander vill bolla med ord och begrepp. Vill vi inte ha bättre vatten? Om man nu vill det, har man olika alternativ såsom att köpa det i tjusiga buteljer från Frankrike, köpa ett eget filter eller medverka i en större spolning av det kommunala vattnet.

Skall bättre kvalitet inte kosta något? Vattnet i buteljer kostar dyrt, ett eget filter kanske tar bort lite metaller men förbättrar inte smaken och det vet jag som har ett sådan filter och alla ni som gjort filterförsäljarna så lyckliga den senaste tiden.

Vem skall betala för spolningen? Hemab? Det har de gjort regelbundet varje år men i en reducerad skala för att hålla vattnet levande.

Vem tror att det var kostnadsfritt? Om jag inte är felinformerad, ca 300000 kronor/år. För att få bättre smak på vattnet måste volymen på spolat vatten vara avsevärt större än vad Hemab ensam skulle ha råd med utan att inverka på verksamheten och investeringarna. Något man kanske bör komma ihåg är att Sigge lyckligtvis inte har följt "effektiviseringstrenden". Det har andra bolag blint gjort i dessa tider, vilket tyvärr alltid slutat med att många blivit arbetslösa.

Kanske vill moderaterna att ett antal arbetare på Hemab betalar notan? Gör som jag, säg nej till vargarna!

Carlos Gândara

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons