Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg ja till vindkraftsparkerna – låt inte historien tillåtas upprepa sig

/

Annons

Angående…den debatt som i dag råder om vindkraftsparkerna ska byggas eller inte i Kramfors kommun.

För ett 30-tal år sedan kunde Kramfors kommun fått en industri inom destruktionsteknik till Sandviken. Den etableringen blev inte av på grund av rädsla för vilken påverkan det skulle få för området och miljön. I dag är det en viktig framtidsindustri på annan plats i landet, med hög omsättning och närmare 150 personer i anställning.

Om invånarna ska känna framtidstro och ge kommande generationer utkomst i kommunen, måste möjligheterna tas tillvara för utveckling med teknik som skapar arbetstillfällen. Här ska politiken vara insatt, påläst och våga stå för en tro på ett samhälle i ständig utveckling.

■■ För fler insändare, klicka här.

Att bygga vindkraft är i dag teknologi på hög nivå, i dubbel mening. Det är inte bara det att torn ska resas och aggregat monteras. Det skapas så många arbeten även i förplanering och iordningställande.

Dessutom kommer markservicen till alla dem som är involverade i en tre miljarders satsning. Inte minst handeln blir märkbart påverkad av det på ett positivt sätt. Särskilt gäller det branscher inom byggsektorn, men givet även dagligvaruhandeln som övrig sällanköpshandel. Därutöver kommer hotell, stugbyar, campingområden och matleverantörer att få del av investeringarna.

Med ett kommande drifts- och underhållscentrum inom Kramfors kommuns gränser skapas det förutsättningar för befintligt näringsliv att utvecklas med fler arbetstillfällen och för nya företag att etablera sig i kommunen. Tro på utveckling och framtida möjligheter – låt inte historien upprepa sig.

Christer Westin

Ordförande, Föreningen Kramfors Handel

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons