Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så snart värmen börjar ånga - blir kropparna bara

/

Annons

Under sommarmånaderna som stundar så verkar det finnas en uråldrig tradition som det sällan skrivs om eller uppmärksammas som det borde. En företeelse då en ofta tillbakadragen del av vår manliga befolkning ger sig in i jämställdhetsdebatten, om än på ett lite oväntat sätt.

För så snart värmen börjar ånga över asfalt och tuva blir deras överkropp som av ett mirakel – bara. Vi som enkla medmänniskor kan då givetvis först tänka att det rör sig om någon form av manligt machobeteende för att hävda självbestämmande, men troligtvis kan ingenting vara längre ifrån sanningen. Beteendet kan i själva verket vara en långsiktig och tyst demonstration som på sikt syftar till att den kvinnliga befolkningen också ska få åtnjuta samma frihet som männen har året runt, rätten att få gå naken på överkroppen.

■■ För fler insändare, klicka här.

Denna uppvisning av civil olydnad som endast några få utvalda och mest välmeriterade män vågar och kan utföra – vilken visar upp fylliga bröst och glansiga magar utan tabu – är kanske, i själva verket, inget förfäras över?

Till er som förfäras eller förnöjs av fenomenet, jag hoppas ni finner ro – vart det än må leda i kampen. Här följer en dikt, glad sommar!

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Somrig ömkan

Sommarens nektar är redo att läppjas

så snart kalenderklockan slår i

juni

juli

augusti

Först då blomstrar kvinnans lott i mannens ömkan

En lätt behårad gravidmage rör sig längs charken

varsamt pressar den sig mot skyddsglaset

En skäggig amningsposör stampar borta vid fruktdisken!

För vilken melon ska han välja?

Pontus Lidman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons