Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S kommer att fortsätta driva frågor om vårdpersonalens villkor

Annons

Svar till Anders Kempe TÅ 16 september.

Först och främst vill jag tacka Anders Kempe för att publikt lyfta den viktiga diskussionen kring personalpolitiken, speciellt arbetsmiljöfrågorna i landstinget. Jag välkomnar det, då frågorna är en av framgångsfaktorerna för att vi som politiker ska kunna klara vårt uppdrag, att se till att den vård som ges till patienterna i landstinget är den bästa möjliga.

God arbetsmiljö ökar sannolikheten att vården som ges också är god. Det finns en stark koppling till patientsäkerheten. Därför har jag och mina partikamrater konsekvent drivit personalpolitiska frågor i fullmäktige, landstingsstyrelsen och nämnderna.

Jag tackade med glädje ja till en inbjudan från de fackliga organisationerna Kommunal och Vårdförbundet, att under våren debattera kring arbetssituationen för personalen tillsammans med landstingsstyrelsens ordförande Per Wahlberg (M), landstingets högst ansvariga för personalfrågorna, som ordförande för allmänna utskottet i landstingsstyrelsen. Mycket förvånande bestämde sig Per Wahlberg för att inte delta, trots uppmaningen om att höra av sig med lämpliga datum. Ett obetänksamt agerande med tanke på tyngden i frågorna.

Det finns mycket kvar att göra och vi socialdemokrater kommer att fortsätta driva frågorna om personalens villkor, inte minst frågan om heltider, anställningsvillkor och kraven på kollektivavtal för personalen på de privata vårdcentralerna. Vi kommer aldrig att backa från att ta debatten och vi kommer heller inte att fly från vårt ansvar.

Elisabet Strömqvist (S)

Oppositionsråd, Landstinget Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons