Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S byter fot i rovdjurspolitiken

Om förslaget till ny rovdjursproposition går igenom kommer vi att slippa att den gångna vinterns vargkarusell i Junsele upprepas.

Annons

Socialdemokraterna tycks nu göra en helomvändning gällande regeringens rovdjursproposition, som man tidigare ställt sig positiv till. Det antal vargar som slogs fast i rovdjurspropositionen är vetenskapligt framarbetat tillsammans med experter på området men tar också hänsyn till de människor som bor i områden med mycket varg.

Centerpartiet vill att frågan om rovdjuren decentraliseras och att besluten fattas så nära de berörda människorna som möjligt.

Socialdemokraterna har på sistone försökt utmåla sig som ett parti för landsbygden men visar ännu en gång med detta ställningstagande att man lämnat denna del av landet bakom sig. Vi tycker att det tyder på en fundamental oförståelse för landsbygdens och de gröna näringarnas villkor.

För Västernorrlands del är rovdjurspropositionen särskilt viktig. Det viktigaste är den mänskliga delen. Människor ska kunna bo och verka på landsbygden i vårt län utan att rovdjurspolitiken försämrar och i visa fall helt omöjliggör det.

För att kunna bedriva jakt, fäbodbruk och renskötsel krävs det att vi har en välfungerande rovdjurspolitik som får människor att känna framtidstro och trygghet.

Om förslaget till ny rovdjursproposition går igenom kommer vi att slippa att den gångna vinterns vargkarusell i Junsele upprepas med en slutnota på drygt sju miljoner kronor för samhället att betala. Detta eftersom den nya rovdjurspolitiken utgår från att det ska finnas en samklang mellan människor och rovdjur.

Margret Fjellström

Anna-Britta Åkerlind

Centerpartiet i Örnsköldsvik 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons