Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökning lika med långsamt självmord

Annons
Rökning lika med långsamt självmord

Nyligen meddelades i TV att rökningsovanan i Sverige återigen är på uppgående, speciellt vad gäller unga kvinnor. De har av allt att döma inte klart för sig att de vid en eventuell graviditet gör sig skyldiga till grov misshandel av det ofödda barn de bär på, förutom att de själva begår ett långsamt självmord genom att fylla lungorna med sot och tjära!

Enligt den gjorda undersökningen beror den stigande rökkurvan delvis på tobaksbolagens förstärkta insatser för att locka till ökad konsumtion av deras nikotinprodukter. Vad spelar folkhälsan för roll, om dessa bolagsherrar bara får tillfälle att hösta in så stora profiter som möjligt på sin knarklangning!

En starkt bidragande orsak till den oroande utvecklingen är sannolikt våra valda politikers beklagliga likgiltighet för att satsa på information i skolorna om tobakens skadeverkningar. De vräker hellre ut betydligt större belopp av skattebetalarnas pengar på investeringar av mindre angeläget slag, ibland rena tokprojekt!

Eftersom langning av kokain och heroin är förbjuden enligt lag, kan man ju undra varför det över huvud taget skall vara tillåtet att producera, importera och sälja nikotinhaltiga produkter i ett civiliserat samhälle. Tillhandahållande av cigaretter som ett medel att förorsaka lungcancer och förpesta luften för andra tycks mig vara en mera passande sysselsättning i ett brinnande helvete!

Sune Hjorth

Sekreterare i föreningen VISIR i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons