Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riv upp sjukhusbeslutet!

/

Avståndet till Sollefteå sjukhus är långt för människor boende i kommunernas ytterområden och kommer i många fall att fördubblas för dem som nu hänvisas till Sundsvalls och Örnsköldsviks sjukhus.

Annons

Så är vi där igen, med konsulter som efter vansinnesbeslutet ska göra sin konsekvensanalys. Är inte detta att göra något i fel ordningsföljd? Ytterligare pengar ska nu rinna direkt ut från landstingets kassa (medborgarnas skattepengar) i stället för att läggas på fortsatt högkvalitativ sjukvård.

Landstingets fattade beslut är katastrofalt för innevånarna i Sollefteå och Kramfors kommuner. Har RCC verkligen fått korrekta uppgifter? Avståndet till Sollefteå sjukhus är i dag långt för människor boende i kommunernas ytterområden och kommer i många fall att fördubblas för dem som nu hänvisas till Sundsvalls och Örnsköldsviks sjukhus. Jacominas "inbjudan" till Sollefteås kirurger att komma till Sundsvall för att på så vis upprätthålla sin kompetens är minst sagt ironisk, varför ska man behöva åka från sin ordinarie arbetsplats?

Allt det här är minst sagt osmakligt och förödmjukande för såväl läkare som övrig personal vid Sollefteå sjukhus. Vi vill ha dessa skickliga människor kvar hos oss. Ge dem arbetsro och vi tror och hoppas att de är omutbara! Tror verkligen Jacomina på sina egna uttalanden om att Sollefteå kommer att ha sitt akutsjukhus kvar efter den beslutade flytten? Svaret vet bara hon och är dessutom medveten om konsekvenserna att Sollefteås kirurger, nyutbildade läkare, sjuksköterskor och all övrig personal inte kommer att tycka att Sollefteå är intressant. Sammantaget innebär allt det här att "vanliga" människors oro är befogad och så stor att man blir sjuk på kuppen!

Tänk er in i situationen att ett barn efter en svår trafikolycka ska transporteras till Sundsvall i stället för Sollefteå. Här handlar det om dyrbara minuter för den kämpande ambulanspersonalen, då den förlängda transporten kan innebära skillnad mellan liv och död. För övrigt all heder till ambulanspersonalen som gör ett fantastiskt arbete!

Bengt Sörlin som var med och röstade om beslutet (flytt av operationerna) säger nu att inte ens en peang får flyttas förrän konsekvensanalysen är gjord! Vad menas? Du har ju genom ditt ursprungliga agerande visat var du står. Linnea Stenklyft som själv kommer från Sollefteå kommuns ytterområden har också röstat ja till flytt. En fråga till er båda: Hur tänker ni? Var finns hjärtat, det sunda förnuftet, empatin?

Har ni verkligen blivit valda av oss för att säga ja till denna flytt, det viktigaste beslutet som fattats på åratal?

Till sist, hur kunde det vara så enkelt att riva upp beslutet om ombyggnad/modernisering som pågått på Sollefteå sjukhus till förmån för Sundsvalls sjukhus? Fattat beslut kan tydligen rivas upp, så då är det väl bara att göra det vad gäller beslutet av operationsflyttarna, eller hur? Förklara er ni som "styr och ställer"!

Låt Sollefteå få fortsätta som akutsjukhus, det är allt jag och alla andra berörda begär och önskar!

Annhild Eriksson

Näsåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons