Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Här är en slutsats som borde bevisa att Gud finns

Annons

I insändaren Kristen tro har inget med vetenskap att göra – Adam och Eva är lika sant som Harry Potter skriver signaturen Vetenskapsintresserad att "om någon vill påstå att det finns en ’Gud’, så måste de börja med att demonstrera hur det ens skulle kunna vara möjligt”.

Vems intelligens såg till att placera en

Då måste jag få fråga: Hur skulle då nedanstående slutsats vara möjlig om Gud inte finns?

1953 höll man i Stockholm på med att konstruera matematikmaskinen "Besk". Det skrevs mycket i tidningarna om detta. Den skulle kunna lösa de mest avancerade matematikproblem, plus mycket annat på nolltid.

Den första datorn? I vissa artiklar beskrevs den som en "tänkande maskin". Början till artificiell intelligens? Visst måste konstruktörerna ha varit supersmarta. Skulle vi haft datorer i dag om det inte funnits tillräckligt intelligenta konstruktörer? Skulle vi haft datorer om människans intelligens inte varit större än schimpansens? Jag tror inte det. Inte heller någon av alla de som jag frågat.

Om nu mänsklig intelligens var förutsättningen för artificiell intelligens, vems intelligens har vi då att tacka för att vi är tänkande, intelligenta, medvetna varelser? Vems intelligens såg till att placera en "biologisk dator" i våra huvuden?

Jag hittar inget bättre svar än Gud! (1 Mos. 1: 26)

M. G-Lund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons