Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Dra inte in andra EU länders gärningar

/
  • Ska han behöva frysa ihjäl för att han inte har bostad och inte får stanna i Sverige, undrar Jan Uno Norlen.

Annons

Replik till: "Den svenska samhällsmodellen har gått itu" 1 Augusti

Snälla Eva Sonidsson. Du svarar inte eller ger mig något tips vad grabben skall göra, utan hänvisar istället till vad de andra EU länderna gör och inte gör. Du säger också att det var svårt att ta beslutet i juni månad. Jag tycker du är dåligt påläst och det är synd. Jag hänvisar till det beslut ni tog den 27/4 -16 och som drabbade denna grabb. Jag hänvisar här vilket dokument du skall svara på. Här är det: Id: H301FiU42 Debattdag: 2016-04-27 Beslutsdag: 2016-04-27. Du blandar ihop flera beslut och svara inte på de frågeställningar jag ställer, utan väljer att svara på saker som jag inte efterfrågar, jag vet mycket väl vilka beslut ni tog i juni månad angående flyktingpolitiken och dess inriktning.

Snälla du svara på min insändare och dra inte in de andra EU länderna vad de har gjort och inte gjort, utan kommentera de beslut ni tog i april månad, dag 27, år 2016. Beslutet gäller from den 1/6-16. Grabben blev med det beslutet i bakgrunden, utan ekonomisk stöd, utan bostad, statslös och deprimerad över hur han behandlats av den Svenska regeringen och Allianspartierna året är 2016. Han kan inte åka till Etiopen inte till Eritra. Vad ska han göra? Är alternativen:

Se till att han blir tagen av polisen? Sätt sig ner och sakta tyna bort i svält eller frysa ihjäl?

Ni skapade en lag som slår helt fel. Se till att den skrivs om och att man kan införa synnerliga skäl för vissa av de 3000 flyktingar som drabbades av lagen. Svara nu konkret på mina frågeställningar.

Jan Uno Norlen

Godman i KrAMFORS KOMMUN

■■ För att skriva en egen insändare, klicka här.

Svar direkt:

Jag kan bara hålla med Jan-Uno om att situationen som nu råder är problematisk och i det fall han lyfter verkar någonting ha gått snett från början. Jag förstår också att ett mer konkret svar från mig önskas. Men detta är i första hand en fråga för Migrationsverket och eventuellt polis, domstol och socialtjänsten. Får en person ett slutgiltigt avslag på sin asylansökan säger reglerna att man ska lämna landet. Enligt Migrationsverkets hemsida kan personen ifråga bara få tillbaka rätten till bistånd om Migrationsverket eller en domstol beviljar ny prövning av ditt ärende eller beslutar att tillfälligt avbryta din avvisning eller utvisning, så kallad inhibition. Om det beslutas om inhibition, om personen beviljas en ny prövning av sin ansökan eller om det skulle vara uppenbart oskäligt att rätten till bistånd upphör, ska rätten till bistånd inte upphöra. Exempel på när det kan vara uppenbart oskäligt är när den enskilde fullt ut medverkat till att verkställighet ska kunna ske men verkställighet trots detta inte kan ske. Exempelvis om personen ifråga är statslös. Utifrån min roll kan jag inte gå in mer i det enskilda fallet utan att lägga mig i myndigheternas arbete. Och så fungerar inte det politiska systemet. Med det sagt är jag inte okänslig inför enskilda fall, men jag har förtroende för systemet och myndigheternas förmåga att hantera situationen.

Eva Sonidsson (S)

riksdagsledamot Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons