Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekryteringsproblemen kommer att minska

Sjukhusvården i Sollefteå kommer att förändras, men till patienternas bästa.

Annons

För ett år sedan beslutade landstinget om en ny organisation, som innebar att sjukhusen upphörde som självständiga enheter. När budget och ansvar läggs ut på landstingsgemensamma kliniker, till exempel för kirurgi, kommer kirurgchefen att leda och fördela alla resurser och bestämma vilken verksamhet som skall göras var.

Det innebär att både läkare och sjukvårdspersonal såväl som patienter kommer att fördelas till de sjukhusbyggnader där det för tillfället kan ges den mest optimala vården.

Sannolikt kommer detta också att leda till att kostnaderna totalt minskar trots resor och tillgängligheten men inte närheten till sjukvården förbättras.

Man har försökt att samarbeta tidigare mellan de olika sjukhusen men inte kommit överens. Därför är det bra att en bestämmer. Sjukhusvården i Sollefteå kommer att förändras, men till patienternas bästa. Problem med rekrytering kommer att minska när exempelvis läkarna blir gemensamma för hela länet. Det gäller nu att inte slarva bort meningen med den beslutade organisationen.

Berndt Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons