Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvisan har aldrig gällt för alla

Annons
Rättvisan har aldrig gällt för alla

"Ord står mot ord, brott kan inte styrkas, ärendet är avskrivet, vi har viktigare saker att sköta" och så vidare, blir helt logiska uttryck, om vi nu funderar över statsbudgeten.

För ett antal år sedan var risken för att "åka dit" större om brottet skedde i början av budgetåret (enligt min så kallade sagesman). I dag sparas det med statliga medel överallt. Alltså måste även det som rör polisärenden begränsas. Självklart.

Och eftersom BRÅ enligt "all tillgänglig statistik" kan visa på att brotten inte har ökat i antal vore det ju i dagens läge oansvarigt att inte dra in på medel till brottsbekämpningen. Inte sant? Att vi tärande delar av befolkningen påstår något helt annat om brottutsatthet, kan ju de ansvariga inte ta ansvar för, så att säga.

Redovisar sedan de olika polisdistrikten få brott i sina statistikunderlag blir ju den områdeschefen en synnerligen positiv tjänsteman. Och poliser i befattningar som möter de hjälpsökande kan dras in på. Plustecken ytterligare i budgeten för brottsbekämpningen.

Men varifrån kommer de medel som gör att bekämpningen av rovdjursförgörare kan fortgå i så jämförelsevis stor omfattning? Skulle man kunna få veta detta, tro?

Helikoptrar med flera fordon, stort antal poliser, inga tidsbegränsningar för kostnadsbegränsningar med mera, hur räcker pengarna till då?

Rättvisa har aldrig någonsin i historien gällt för alla invånare i ett land. Den/de som vill bestämma bestämmer också hur den skall vara.

Den/de som kallas för de tärande har oftast fått se till "sitt eget skinn" så gott det går.

Arbetslös Justitia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons