Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt om jägares argument

Annons
Rätt om jägares argument

Fredrik Larsson, du har rätt om jägares argument. Jag har många gånger lyssnat till dessa individers resonemang och blivit ytterst förvånad. Jag har naturligtvis inget mandat att ställa diagnos om jägares etiska nivå, men jag anser mig äga samma rätt som jägare att tycka till.

Många människor uppvisar en skrämmande primitiv slutledningsförmåga. De någotsånär hyfsat uppmärksamma har troligen blivit medvetna om jägares senaste önskemål, nämligen att få fördubbla dödandet av björn. Denna skogarnas fredliga och i jämförelse med människan harmlösa varelse, har enligt vissa spanare haft fräckheten att anfalla en soptunna. Att det går att ordna en vettigare form av sophantering tycks gå utanför deras föreställningsförmåga.

Ofta hör vi: Jag är rädd för björn, varg och så vidare och vågar inte gå ut i skogen. Fobier finns det gott om, en del människor är rädda för att åka hiss, andra för öppna platser. Säg mig nu: Är det hissens eller den öppna platsens fel?

Well, mitt resonemang är förmodligen en malplacerad överkurs för de människor vars lyckligaste ögonblick är att se en tjugotaggare dö för deras käraste ägodel, en 30-07, eller något ännu modernare dödsbringande. Många är fortfarande kvar på stenåldern.

R Carlerby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons