Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapporteringen liknade personförföljelse

Annons

Örnsköldsviks Allehanda har med kvällstidningsliknande krigsrubriker på första sidorna 10-11 januari och i långa reportage förtäljt om politikern och småföretagaren Lars Näslund som misstänkt för brott mot livsmedelslagen.

Jag förstår att kommunens miljöavdelning måste följa gällande regler och anmäla funna problem, men det finns inga som helst proportioner mellan de möjliga förseelserna och ÖA:s hantering av ämnet.

Det liknar snarare personförföljelse... Lars Näslund är en flitig familjeföretagare som driver en av många uppskattad verksamhet och borde bemötas på ett annat sätt.

Kan vi få höra chefredaktören vidgå att det här faktiskt blev mindre bra?

Jörgen Rutegård

Svar direkt:

Det äger ett större allmänintresse att en framstående kommunpolitiker misstänks för brott kopplade till kommunal tillsyn, därom råder egentligen inga tvivel. Inte minst när han i tidigare publicering hade åsikter om vad kommunen ska syssla med och inte. Viktigt då att vederbörande ges god möjlighet att bemöta polisanmälan, vilket jag tycker att vi uppfyllde.

Dock ger jag dig rätt i att dragningen, i synnerhet på förstasidan var onödigt stor, dessutom kunde vi där ha varit tydligare med att det var Lars Näslunds företag, och inte Lars Näslund personligen, som var föremål för polisanmälan. Det har jag också framfört till Lars i ett samtal oss emellan.

Jimmie Näslund

chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons