Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Badet på Sälsten

Annons
Rädda Badet på Sälsten

I lokaltidningen refererades i onsdags ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott om att bryggorna ute på Sälsten skall rivas omgående.

Man måste ta sig en funderare på hur närdemokratin fungerar i kommunen. Likaså om de ansvariga riktigt förstått vad de startat igång.

I skydd av dessa bryggor har under årtionden bildats en fin badstrand. Den är mycket uppskattad av barn och föräldrar som kanske saknar möjlighet att åka till avlägsnare badplatser. Även av andra som kanske har någon morgon- eller eftermiddagstimme. Därtill har bryggorna varit en tillgång för de jolleseglare som har sitt seglarcentrum alldeles ovanför.

Man kan fråga sig vad som riktigt motiverar ett så brådstörtat, drastiskt steg. Har bryggorna klarat islossningen borde de hjälpligt kunna klara badsäsongen. En inspektion på plats ger också att det endast kan vara frågan om att byta ett par plankor på den östra bryggan för att den ska vara säker för de tyngsta badande. På den västra bryggan kan den svikteffekt som uppkommit i bryggändan enkelt åtgärdas med en uppallning av trä mot järnfundamentet för att badande ska kunna ske utan någon risk.

Rivs bryggorna nu förstörs värden för sommaren. Risken är också stor att man redan efter några höststormar har spolat bort den fina badsanden och fått en botten av bullerstenar liknande den som finns på sidorna om badplatsen. Att få till stånd nya bryggor baserat på ett EU-projekt, enligt ryktet, lär inte vara något som klaras av inför denna sommar.

Varför inte vänta med något genomgripande. Föreslår därför att de resurser som finns i det så kallade Arbetscenter, som inrättats på Villa Fridhem, omgående tas i anspråk för en första reparation av badbryggorna.

Vad man kan se verkar denna verksamhet ha god ekonomi, tillgång på personal och goda möjligheter att rekvirera entreprenadmaskiner för olika verksamheter på sin egen tomt. Varför inte nyttja dessa närliggande resurser? Inte bara för den första renoveringen.

Här finns plats för Stig Nilsson, kommunpolitiker som på halvtid ansvarar för Arbetscentret, att ta ett initiativ.

Närboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons