Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positive Pettersson

Annons
Positive Pettersson

Kim Jong Il sa en gång apropå pappa Kim Il Sung att man inte kan skilja på den käre, käre Ledaren och hans älskade folk. All kritik mot ledaren är därför ett angrepp på folket. Utan andra jämförelser mellan Kim Jong Il och den socialdemokratiske fritidspolitikern Bob Pettersson (s) i Sollefteå förefaller de båda herrarna vara överens om det olämpliga i alltför mycket kritik mot det maktbärande partiet och dess ärorika företrädare. Om man alldeles i onödan och helt utan anledning skriver insändare som kritiserar den förda politiken spiller det förstås över på kommunen i dess helhet och skapar negativa attityder till Sollefteå. Detta ofog bör på lämpligt sätt stävjas, givetvis inom ramen för åsikts- och yttrandefriheten.

Det är möjligt att Bob Pettersson har rätt (TÅ den 26 april). Kritiska inlägg mot det socialdemokratiska ledarskapet i Sollefteå kan naturligtvis tolkas som illivilligt förtal mot kommunen som sådan och dess medborgare och allvarligt skada potentialen för den expansion av det lokala näringslivet som först Björn "Lyssnajävligtnoga" Rosengren och nu senast Göran Persson ställt i utsikt (av en ren slump just när valrörelsens sätter igång).

För att begränsa sådana letala angrepp på kommunen och dess företrädare borde med hänsyn till fördelningen av mandaten i fullmäktige minst tre av fyra insändare i lokaltidningen ges en positiv utformning. Som ordföranden för BKU i Sollefteå nyligen påpekade i en insändare bör man till exempel inte tjafsa om triviala problem i skolan utan glädja sig åt jättelojala lärare, jätteduktiga elever, jätteengagerade föräldrar och inte minst en jättefin natur. Fler sådana jättepositiva insändare skulle förbättra kommunledningens intellektuella anseende (och garantera socialdemokratisk maktutövning i ytterligare en mandatperiod). En av fyra insändare bör dock i rättvisans namn reserveras för borgerligt gnäll och ohemula angrepp på Elisabet Lassen.

Helst bör denna attitydförbättring ske frivilligt. Lagstiftning bör man naturligtvis undvika eftersom den lätt kunde uppfattas som en begränsning av det fria åsiktsutbytet.

Jan Eklund

Offersjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons