Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt humbug kallas det

/

Det är fantastiskt att man ett och ett halvt år efter beslutet att dela på GB-skolan söker lösningar för ett sammanhållet gymnasium. Tala om framförhållning!

Annons

Kommentar till artikeln "Läget börjar bli akut" på Allehanda.se 3/1 och artikel om satsningar på skolan, med mera.

I åratal har M påtalat bristerna i underhållet av GB-skolan, särskilt i samband med penningflödet (över 210 miljoner) till badhus och hotell. Naturligtvis förgäves. I vanlig ordning fattades så ett panikbeslut (efter 40 år) om flytt av delar av GB till Hågesta, under hela Alliansens protester. Vi ville ha en ordentlig genomlysning av gymnasiets behov och framtid.

Det är fantastiskt att man ett och ett halvt år efter beslutet att dela på GB-skolan söker lösningar för ett sammanhållet gymnasium. Tala om framförhållning! På Allehanda.se 3/1 står angående rivning av de så kallade 200- och 300-delarna på GB, och angående gymnastikhallen, att "det mesta talar för att även den rivs". Det står också att beslut ska tas i juni om eventuell fortsättning på Hågesta.

Båda påståendena är felaktiga. Det enda beslut som finns om gymnasiet, är att kommunen hyr på Hågesta i sex år. Verksamheten ska utvärderas om tre år. I nämndsprotokollet från 12/12-13 finns återgivet att oppositionen stoppade en skrivning om att ett inriktningsbeslut om fortsättning på Hågesta skulle tas i september 2014. Självklart måste gymnastikhallen vara kvar så länge det inte finns ett alternativ.

På Allehanda.se, strax före jul, bredde också Åsa Sjödén ut texten om "satsning" 2014. Barn- och skolnämnden befarade ett underskott 2013 på 29 miljoner. Genom drastiska nedskärningar/anpassningar har detta begränsats till 11-12 miljoner. 2014 tilldelas BoS 7,2 miljoner (som andra verksamheter får avstå) mer än 2013. Fattas minst 4 miljoner för att undvika ytterligare nedskärningar enligt normal plus/minus-räkning. Det är otroligt att (S), inklusive BoS-ordförande Sjödén, och (V) på kommunfullmäktige i december, avslår BoS ansökan om 2,6 miljoner, som är specialdestinerade från staten, till genomförandet av nya gymnasiet. Motiveringen var att det inte finns några pengar. En vecka senare finns det plötsligt 7,2 miljoner. Politisk humbug kallas detta!

Sven-Olov Gradin (M)

Ersättare i BoS-nämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons