Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker, gör hembesök!

Annons

Man måste ifrågasätta kommunikationen mellan människorna, de så kallade gräsrötterna, och de av oss, vid senaste valet, valda ombuden som vi hade förtroende för.
Inför valet i höst har några partier redan publicerat de namn som kommer att finnas på röstsedlarna. Vilka personer är det som döljer sig bakom dessa namn? Vad vet vi?
Ytterst litet, med några få undantag. Varför inte ändra strategi inför kommande val? De personer som är på valbar plats i kommunalvalet och räknar med att under de närmaste tre åren vara med och styra, borde göra hembesök hos gamla och handikappade, som sitter ensamma och isolerade, i lägenheter, villor och byar runtom i kommunen.
Dessa människor är otrygga om politikerna frågar dem om trivsel, boende och vilka önskemål de har. Samtidigt kan ni göra en värdering i vilket skick bostaden är. Ni kan då bedöma om förbättringar och handikappvänlighet. Då kan ni få en bild av verkligheten i ett äldreboende som ni kan ha nytta av vid viktiga beslut och prioriteringar under den tid ni fullföljer ert uppdrag. Ni skall inte läsa upp ert partiprogram och inte lova guld och gröna skogar.
Då kan ni vinna respekt och samtidigt minska ner det stora glapp som finns mellan politikerna och de röstberättigade.BROR HAMMAR,
GULLÄNGET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons