Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ploga vägen när det har snöat

Annons

Varför kan inte vårt län sköta vägunderhåll? Riksväg 90 mellan Sollefteå-Junsele-länsgränsen är förskräcklig. Den snö som först föll i höstas plogades aldrig undan utan trafiken fick trampa fast den. Sedan har trafiken nött upp djupa fåror som är svåra att ta sig ur vid våt halka och kallhalka. Nu under den period det töat ha kunde man ju ha trott att en vägskrapa skulle kunna få skrapa bort islagret, men istället har någon lastbil kört med dess "skrapa" nere. Så nu har vi väg men djupa fåror och isen har "rillor".

Hade vägverket kunnat ta in en väghyvel för att skrapa ren vägen skulle den varit underbar nu, men det är väldigt svårt att köra vettigt från Junsele ner till Näsåker. Mellan Näsåker och Sollefteå är vägen undermålig på cirka 50 procent av sträckan.

Varför kan ingen sköta vägen vettigt? Ploga när det snöar, inte någon dag senare. Har man inte plogat och hjulspåren blir för djupa så måste man skrapa vägen. Sitter alla som beslutar om när vägen skall "bearbetas" i Härnösand med snöfria vägar? Eller kan de tänka sig åka upp till länsgränsen i Västra någon gång i veckan för att uppleva livsfaran.

Skärp er, och må ni drabbas av oplogade, oskrapade vägar i tio år ni ansvariga.

Dagpendlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons