Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planering och program

Annons

E Äntligen, först nio månader, sedan kommunstyrelsen
beslutade att upprätta ett program för planering av områden kring Örnsköldsviksfjärden behandlade kommunstyrelsen den 6 juni detta program. Där står bland annat:
Syftet med planeringen kring fjärden är att i en demokratisk process komma fram till en samlad bedömning och långsiktig strategi för hur området skall utvecklas.Höga estetiska krav skall ställas vid lokalisering och utformning av ny bebyggelse och anläggningar kring fjärden. Översiktsplanarbetet bör inledas med ett samråd i form av en bred dialog där medborgare, företag,organisationer, myndigheter med flera inbjuds att dela. Dialogen bör inriktas mot hur området ska utvecklas för att bästa gagna Örnsköldsvik, på kort och lång sikt. Att Peabs förslag att få bygga bostäder för miljonärer på Hamnplan kunde applåderas redan i januari utan utredning och dialog är en gåta.

Min förhoppning är att före detta stadsarkitekten Erik Gluds avslutning av sin uppsats 1978 om Örnsköldsvik - staden som
planlades skall uppfyllas.
Det kan vara på sin plats att påpeka att Örnsköldsvik också är staden där planerna diskuterades. Debatterna i samband med 1842-, 1885-, 1910- och 1973-års planer är uttryck för olika tiders skiftande synpunkter och värderingar men innevånarna har genom tiderna med energi och intresse deltagit i dessa debatter. Vi hoppas att det kommer att bli så även i framtiden.


STADSBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons