Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt, Energidalen

Annons
Pinsamt, Energidalen

Utvecklingsbolaget Energidalen i Sollefteå söker en ekonomiansvarig. Personen i fråga ska vara strukturerad, ordningsam, idérik, initiativtagande, självständig samt kunna hålla tider och slutföra ärenden. Enligt platsannonsen, införd i TÅ den 9 mars, erbjuds en högskoleutbildad ekonom med några års erfarenhet utmanande arbetsuppgifter i en modern projektorganisation, dessutom i en stimulerande och kreativ miljö.

För mer information hänvisas till hemsidan, www.energidalen.se. Varpå en intresserad, initiativtagande och idérik ekonom självklart kastar sig över hemsidan för att stilla sin nyfikenhet över denna till synes spännande arbetsgivare som erbjuder ett så stimulerande och utvecklande jobb i Sollefteå.

Läser på hemsidan under fliken nyheter att bolaget ger ut ett eget nyhetsbrev, "Från Skog till Energi". Perfekt. Tills jag inser att med senaste numret avses nummer 1 år 2000! Nyheter som är mer än två år gamla har, enligt min mening, för länge sedan passerat bäst före-datum.

Besviket tar jag del av hemsidans sidor och inser allt eftersom jag läser att det bara är gammal skåpmat, de flesta sidorna är senast uppdaterade för över två år sedan.

Flertalet av de projekt som står att läsa om på hemsidan torde och borde vid det här laget vara avslutade och redovisade, samt avknoppade och kommersialiserade. Man kan bland annat läsa om den som jag förmodar pågående unika pilothögskoleutbildningen "Framtids-energi" som om ett drygt år, sommaren 2003, utexaminerar cirka 35 ingenjörer i energiteknik. Vidare läser man om mässan IBEX som ska genomföras sommaren 2001. Man läser om projekt som ska leda fram till pilotanläggningar för flytande biobränsle. Och ju mer man läser, ju mer undrar man vad Energidalen egentligen gör?

Vän av ordning och nyfiket sinne frågar sig varför inte ett etablerat kompetenscentrum som Energidalen, både regionalt och internationellt, finns med bland dem som samverkar kring det nu så aktuella och spännande regionala utvecklingsprojektet Eco-par. (De utvecklar ett alternativt bränsle till diesel, ett bränsle som kan utvinnas ur skogsråvara). Inte minst med tanke på att utveckling av biobränslen är ett av tre områden som Energidalen säger sig fokusera på.

I jobbannonsen stod det inget om vem som äger eller står bakom utvecklingsbolaget Energidalen. Genomläsningen av hemsidan förtäljer så småningom att det är ett helägt bolag till Sollefteå kommun. Något för en initiativtagande person att ta reda på själv? Eller, är det möjligen så att ägarskapet är något som är underordnat i en så modern projektorganisation som Energidalen?

Högskoleutbildad ekonom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons