Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovårdat i Sollefteå – kommunen måste börja sköta om sitt hus

/

Annons

När jag häromdagen promenerade in till Sollefteå centrum och förbi kommunhuset, slog det mig hur ovårdat det såg ut. Det är egentligen ett mycket vackert hus som vi kan vara stolta över, hela fasaden mot Djupövägen är alldeles smutsgrå av damm och bilavgaser, såväl väggar, fönster som fönsterbrädor.

Detta måste det omgående göras någonting åt, det sägs att en fasadtvätt gör underverk. Det kan inte fortsätta som det gör. Trottoaren var dessutom illa rengjord.

När jag sedan kom fram till gaveln mot Hullstabäcken såg jag att inget av fjolårslövet tagits bort längs huskroppen och låg där tillsammans med massor av fimpar! Trappan ner till nedre plan var inte åtgärdad för att inte tala om slänten ner mot bäcken som förut varit så fin att stå och titta på. Orrenhusets trottoar hade vinterns grusning kvar.

Det finns tydligen inte tillgång till arbetskraft och en vanlig kratta och sop, eller är det viljan som saknas? Privata fastighetsägare håller fastigheten och dess omgivning i mycket bättre skick än vad Sollefteå kommun och Solatum kan.

■■ För fler insändare, klicka här.

I dag fick jag ett reklamblad från Solatum hus och hem där det berättas om planerat nybygge på gamla badhusets tomt. Solatum, ta och vårda det ni har att sköta i första hand, lägg några av överskottsmiljonerna till att sköta era åligganden. Solgården är ett lysande exempel av underlåtenhet. Man rensar litet framför huvudentrén så att det ska se snyggt ut för besökande, men för dem som bor i de två andra husen finns ingen utsmyckning. Inga utemöbler, ingen som helst grönska, bara en lerig gårdsplan och parkering. En piskställning och en sandlåda utgör utsmyckningen. Råkar man dessutom gå innanför dessa dörrar möts man av nerfallande grovputs, grå och smutsig av tidens tand.

Jag är övertygad om att Sollefteå centrum inte är det enda, det ser säkert likadant ut ute i kommunen. Har ni blivit hemmablinda eller finns det bara vilja att köpa och slänga?

Sollefteåbo

SVAR DIREKT:

Håller inte med att kommunhusets omgivning skulle se ovårdad ut. Gick förbi där på morgonen och kunde konstatera att gångytorna vid fasaden var välstädade även beträffande marken mot Hullstabäcken. Fönsterputs utförs en gång per år och pågår för närvarande.

Kan inte kommentera Orrenhuset då det inte ägs av kommunen eller Solatum. Gällande Solgården så finns det behov av att reparera gräsytorna invid hus 30 och 32. Arbeten har varit beställda redan. I höstas tog vi bort fyra stycken stora pilträd, på dessa ytor sås det nu om.

Vi ställer även ut blomlådor utanför entréer när vi bedömer att vi inte riskerar några frostnätter. Utemöbler är utställda i hela Solgården. Husen underhåller vi enligt plan.

Vi tycker detsamma, att privata fastighetsägare sköter sig bra i allmänhet, men jag tycker att Solatum inte heller är dåligt att ta hand om fastigheterna. 80 procent av våra hyresgäster är nöjda med oss och vi arbetar ständigt med att bli en ännu bättre hyresvärd.

Timo Siikaluoma, Solatum

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons