Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsviks kommun och vården, vart är den på väg?

Olika patienter behöver olika tider hos läkaren och behöver ett bra bemötande av personalen.

Annons

Jag har både kontakt med vården själv och har anhöriga som nyttjar eller skulle behöva vård, om inte organisationen vore mer till för budgeten än för oss invånare.

Exempelvis går jag på koll på Ankaret en gång per år för att förnya recept. Jag går inte oftare för mina kroniska besvär, för jag blir så illa berörd av alla nya läkarkontakter man får.

Alla har inte ens läst journalen då det gäller kroniska besvär. Ingen seriös hjälp får jag, utan jag får reda på att nu är din tid ute! Olika patienter behöver olika tider hos läkaren och behöver ett bra bemötande av personalen.

Angående åldringsvården: Varför ska i himlens namn undersköterskor städa? När man utbildar sig till undersköterska så inte ingick det i utbildningen att samtidigt städa, tvätta och vårda svårt sjuka människor (exempelvis dementa).

Sätt in lokalvårdare och låt dem som är utbildade för att vårda få göra detta! Ni som inte jobbar i vården, om ni skulle få höra av er arbetsledare i september månad: nu får inte vara mer sjuka i år för vikariepotten är slut för i år!

Sug på den ni i toppen av vården, det skulle vara intressant att höra era åsikter. Ja, ja, budgeten räcker inte till, vi vet!!

Men tänk utanför boxen, Er personal är solidariska så in i vassen, men ge dem mer tid till att vårda!

Ö-viksbon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons