Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppna husen för behövande

Annons
Öppna husen för behövande

Något är fel. Det råder bostadsbrist i världen. Människor flyr undan krig svält och förtryck. Vi upprättar gränser som hindrar och misstänkliggör dem som hittar hit för att begränsa invandringen. Ändå räcker det inte, just nu är det brist på flyktingförläggningar, brist på bostäder åt dem som ändå lyckas hitta hit förbi gränskontroller.

Här har vi ett annat problem. Tomma lägenheter. 100 000 kronor i veckan kostar det oss enligt Tidningens rubriker. Vi har brist på folk, sysselsättning och överskott på utrymmen i form av lägenheter, hus, gårdar, jord och skog. Borde inte vi öppna våra hus för dem som behöver dem. Vad skulle det innebära? Kortsiktigt skulle vi fylla våra tomma lägenheter och skapa en hel del arbeten inom flyktingvården och infrastruktur som handel, transporter och skolor. Detta är fortfarande en ökad kostnad för samhället, men långsiktigt kan den ge vinst eftersom vi får hit mer människor med deras unika egenskaper och fardigheter. Det kan utveckla nya projekt och idéer och ge underlag för fler människor. Det är inte överskottet av människor som ger arbetslöshet utan bristen på idéer och utveckling. All utveckling måste komma inifrån och expandera för att ge resultat och vara livskraftig.

Just nu befinner sig miljontals afghaner på flykt, en del av dem hittar hit. De kommer från ett land med liknande klimat som vårt med stränga vintrar. Det är uppfinningsrika människor som av tradition levt på sin egen nationella stolthet och att till varje pris klara sig själva och vara oberoende. Borde vi inte öppna upp och släppa hit dem som vi kan ta emot.

Tonny

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons