Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omskakande intryck

Annons
Omskakande intryck

För några kvällar sedan gjorde TV nyheter ett så omskakande intryck på mig att motsägelserna liksom krockade med varandra.

Först om den svenska välfärden och den hotande uppgången av diabetes. Man såg svensken sittande framför TV:n, ätande chips och med tilltagande sjukdom som följd.

Strax efter kom nästa inslag om barnen bakom gallergrindar och med de militärklädda vakterna i Ukraina. Barn som var på väg mot en frihet de inte skulle nå. En hopplös framtid för dem liksom för de män som köpt resa till friheten för allt de ägde och blivit lurade och fångna. Fick några kalorier, för lite för att må bra, av en fattig adventistförsamling. Hur länge skulle de överleva av vad de fick och hur länge skulle församlingen orka utspisa dem. Kan vi hjälpa till, blir nästa fråga.

Ny dag, andra nyheter. 900 miljoner till en avgångsersättning, 500 till en annan.

Hur skall man fatta detta orimliga handhavande av ett bolags pengar, det går inte ihop för oss som aldrig nått de höjderna. Efter att ha tänkt igenom problemen, inte löst dem, kvarstår det faktum att jag endast kan påverka mitt handlande i det hela.

Om det bara blir en änkas skärv är det viktigt att jag bär fram den. Då kan den tillsammans med andra små gåvor bli till ett bröd till en hungrig och skapa tillförsikt om att det finns hopp i denna värld av utslagna.

Jag har bara ansvar för mitt handlande och det tas inte ifrån mig även av orättfärdigt ocker.

I Lutherhjälpstid, gå inte förbi de utsträckta insamlingsbössorna. Många små bidrag blir en strid ström. Då mår jag bra och ska inte avundas han med de stora summorna, han mår inte bra.

Inga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons