Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omdömeslöst, utan uppföljande artiklar

Det som undertecknad har svårt att förstå är vilket syfte som Allehanda.se har haft med att ta upp fenomenet swingers, utan att artikeln får en uppföljning i en artikelserie om sexuella avvikelser.

Annons

Svar till Andreas Westman och Eva Englund Andersson på Allehanda.se den 28/12. Tack för er kraftfulla kritik av artikeln om swingers, det som man i dagligt tal kallas de som utövar gruppsex, på Allehanda.se den 23/12. I den utformning som artikeln hade, hörde den inte hemma i en ortstidning.

Det som undertecknad har svårt att förstå är vilket syfte som Allehanda.se har haft med att ta upp fenomenet swingers, utan att artikeln får en uppföljning i en artikelserie om sexuella avvikelser. I den kunde man låta experter på sexmissbruk få berätta om den vård som erbjuds.

Då hade artikeln haft ett berättigande och inte behövt väcka anstöt hos Allehanda:s läsare. De som vill ha detaljerad information om vad det innebär att vara swingers, kan utan större ansträngning googla på ordet.

Nu valde Allehanda.se att ta på sig det ansvaret och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Jag förstår att en viss nyhetstorka kan uppstå på en landsortstidning men för att avhjälpa det har jag ett tips till Allehanda.ses ansvarige utgivare och chefredaktör Jimmie Näslund. Om ni återinföra en trisslott som en belöning till den som får sitt nyhetstips publicerat, skulle Allehanda.se få fler bidrag. Tidningen skulle bli ännu mer läsvärd och med största sannolikhet innehålla fler rumsrena artiklar.

Det innebär en hel del arbete med att förbereda ett nyhetstips, vilket undertecknad kan intyga och borde vara värt en trisslott. Vilken gör något utan ersättning i dag?

Mona Lundin

Bjästa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons