Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycklig konsekvens

Annons
Olycklig konsekvens

Svar till "Häng på, vi fortsätter" i TÅ 27 februari

Eftersom det är länstrafiken som beslutar om busskortssystem och bussturer svarar vi också på de frågor som kommer upp inom dessa områden. Detta tyder absolut inte på någon okunskap hos ansvariga kommunala politiker. Tvärtom är de flesta, till exempel Eva Goes, mycket engagerade och kunniga när det gäller länets kollektivtrafik.

Det är korrekt uppfattat att rabatten på busskorten är beroende av hur ofta man åker - och att konsekvensen av ett uppehåll i bussåkandet därför blir att man förlorar en del av sin rabatt. Detta gäller till exempel vid semesteruppehåll. Rabatten återgår snabbt till den tidigare nivån efter uppehållet, om man fortsätter att resa efter samma mönster som innan.

Naturligtvis är det en olycklig konsekvens om rabatten minskar mer än vid ett normalt semesteruppehåll på grund av trafikindragningar. Här bör dock påpekas att det inte finns något beslut om att helt dra in sommartrafiken med buss i Härnösand.

Vilka trafiklösningar som än planeras för sommarens stadsbusstrafik i Härnösand är det helt nödvändigt att de anpassas till en mycket begränsad efterfrågan som visas av tidigare resandestatistik. De kunder som förlorar rabatt på grund av trafikbegränsningar kan vi tyvärr bara beklaga.

Västernorrlands Läns Trafik AB

Sonja Andersson

Marknadschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons