Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ointresserade tjänstemän

Annons
Ointresserade tjänstemän

Läste i TÅ häromveckan, att några personer studerade för att skaffa sig kompetens inför apotekets kommande personalbehov. Dessa personer som har insett vikten av att "se till" att det finns kunnig personal i Sollefteå inför kommande behov av apotekspersonal. Personer som satsat både tid och pengar för detta ändamål. Som tack för visat intresse stoppar tjänstemännen inom berörda områden möjligheten till en praktik, som tydligen är ett måste för att utbildningen skall ge rätt behörighet. Skandal.

Vad är det för personer som sitter i beslutande ställning? Som jag ser det så måste det vara fantasilösa personer som är helt ointresserade av att lösa eventuella hinder för att underlätta personalrekrytering. Är det inte på tiden att öka tjänstemannakompetensen?

En annan höjdare som visar vilken nivå vissa tjänstemän är på när det gäller social kompetens, är väl förslaget om att alla som bor efter en väg med en belastning som är mindre än 125 bilar /dygn skall bekosta vägunderhållet själva. Skandal.

Ett förslag som jag tror går igenom vid en borgerlig valseger. Framförallt när moderaterna vill spara 185 miljarder på minskade utgifter för social välfärd och genom att ta bort "kostnader som man inte vill betala för".

Lennart Önblad

Metallsosse, ordförande LO-facken Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons