Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oanständig aggression

Annons

I en insändare den 4/6 går Frank Nilsson långt över anständighetens gräns i sin aggression mot Israel. Nilsson svänger sig med ett antal klassiska antisemitiska stereotyper - till exempel likställandet mellan sionism och nazism och att Israel söker en slutlig lösning precis som Tredje riket gjorde.
Nilsson försöker bevisa detta genom påståenden utan grund, och en förmåga att frammana kopplingar mellan staten Israel och allehanda grupper som överträffar förmågan hos de bästa av konspirationsfantaster.

Staten Israel bildades 1948 för att garantera säkerheten för den spillra av det judiska folket som återstod efter 2000 år av förföljelse, fördrivning och Förintelse. Den rätten till trygghet och säkerhet vill dagens extrema vänster och höger förvägra dem.

Frank Nilsson har uppenbarligen inte förstått någonting av konflikten i Mellanöstern. Han tycks vara mer intresserad att ösa invektiv över judar, Israel och sionismen. Att Nilsson inte ens försöker se den palestinska terrorismen, de beskjutna skolbarnen, de terrorbombade kaféerna, är en logisk följd av den gamla hederliga Israel-syn som extrema högern och vänstern har gjort sig känd för.
Israel har alltid varit utsatt. Det gick bara några timmar från att staten utropades, till det första militära angreppet ägde rum. Under sin femtioåriga historia har Israel tvingats kriga flera gånger för att rädda staten från utplåning.

När dagens unga palestinier, berusade av martyrkult och judehat, spänner fast bombbälten kring midjorna för att spränga så många civila israeler som möjligt i luften, så är detta ingenting annat än angrepp mot staten Israels rätt att existera. Eftersom palestinska myndigheter inte bekämpar terrorismen har Israel endast sig själv att lita till.


TOBIAS HOLDSTOCK
MEDLEM I LUF OCH NÄTVERKET
KOSMOPOL MOT RASISM OCH
ANTISEMITISM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons