Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksborna är negativa till nya investeringar

Annons

E Det är märkligt att så många i Ö-vik är så påtagligt naiva och tror att om det inte byggs någon ersättningshoppbacke i Ö-vik så kommer de pengar som Banverket lägger ned på backen att generera allehanda nya badhus, hockeyrinkar, ridhus med mera.
Vad skulle statens revisorer, och möjligen i slutänden en domstol, säga om Banverket, som är skyldigt att ersätta vad som rivs vid bygget av Botniabanan, istället skänkte bort pengarna? Uppenbarligen förelåg i ett sådant fall inte något behov av att ersätta den rivna hoppbacken varpå Banverket skulle anses helt omotiverat ha skänkt bort statliga pengar. Det skulle förvåna mig mycket om inte ett sådant handlande skulle vara grovt brottsligt och det skulle förvåna mig än mer om Banverket faktiskt gick med på ett sådant förfarande.

I stället är nog sanningen den att ett avstående från nybyggnation av hoppbacken skulle medföra att pengarna spenderas någon annanstans. Det är väl få som undgått att det råder kaos i pendeltågstrafiken i Sockholm och det således skulle behövas stora investeringar i bland annat Stockholmsområdet.
Det är tråkigt att Ö-viks befolkning är så avigt inställd till investeringar. Alla minns väl hur det gnölades och gnälles när exempelvis Arken byggdes. Istället bör Ö-viksborna glädjas åt de arbetstillfällen som genereras genom ett sådant stort byggprojekt samt den spin-off som detta kan få för resande, åkeriverksamhet, materialförsäljning, hotellbeläggning, skatteintäkter, turistvärde för staden etcetera. Med den negativa inställning som verkar finnas till nya projekt och investeringar i kommunen så är det inte så konstigt att Ö-viks kommun avfolkas.ANDREAS
UTFLYTTAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons